Nema proizvoda u košarici.

Nema proizvoda u košarici.

Vinogradi

Mi stvaramo vino

Hercegovina ima dugu tradiciju uzgoja vinove loze koja seže čak i do ilirskih vremena

Hercegovina ima dugu tradiciju uzgoja vinove loze koja seže čak i do ilirskih vremena. Vrijedi spomenuti kako je bosanski kralj Tvrtko, tada još ban, posjetio Hercegovinu i kušao autohtone sorte žilavku i blatinu za koje je imao riječi hvale. Dolaskom Austro-Ugarske na područje Bosne i Hercegovine, dolazi do modernizacije vinarstva i vinogradarstva a desetak godina kasnije, za hercegovačka vina se pročulo izvan granica zahvaljujući priznanjima koja su im dodijeljena na ocjenjivanjima u Budimpešti, Bruxellesu, Londonu, Marseilleu, Parizu i Beču.

Vinogradi tvrtke Vina Zadro nalaze se na području Dubravske visoravni gdje obuhvaćaju ukupnu površinu od 40 hektara i podignuti su na nekoliko različitih parcela: Luka, Milinovača, Mitrovača, Humčine i Bogoševac koje se nalaze u krugu od 10 kilometara. Dubravska visoravan ima mediteransku klimu, s vrućim ljetima a blagim zimama, zadovoljavajućim brojem padalina, gdje fond sunčanih sati u jednoj godini iznosi 2300. Vinogradi su smješteni na 430 metara nadmorske visine, te postoji konstantan protok zraka što onemogućava učestale razvoje bolesti u vinogradu. Sastav tla čini bogata zemlja mješavine škriljca i humusa.

U zaštiti vinograda se koriste kontaktna sredstva.
Vodeći računa o pedološkim svojstvima zemljišta na kojima su zasađeni naši vinogradi, od bijelih sorti imamo
autohtonu Žilavku, Benu, Krkošiju te internacionalni Chardonnay a od crvenih sorti imamo autohtonu Blatinu i Trnjak te internacionalne Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Alicante Bouchet i Vranac.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident. Elementum nisi quis eleifend quam adipiscing vitae proin sagittis. Viverra mauris in aliquam sem fringilla ut morbi tincidunt augue eget dolor.

V i n a Z a d r o ® D o m a n o v i ć i b b ® Č a p l j i n a
VZ

Naša ponuda vina

Vina Zadro d.o.o. Pratite nas na društvenim mrežama
Footer-grafika-vina-zadro vinarija

© 2020 Vina Zadro d.o.o. – Sva prava zadržana. Designed by : e-inzenjering Web Studio Mostar.